ASKIMCIM ICIN.........

17 Haziran 2007 Pazar

annecigim bak torununun favori tatlisi

50 gr tereyağ
ı1 paket kepekli bisküvi
Dolgu malzemesi:1 pk labne peynir
2-3 kaşık ricotti peyniri
200 gr krema
60 gr süzme yoğurt
2 yumurta
120 gr toz şeker
1.5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası (ben de mısır vardı onu kullandım)
1 yemek kaşığı limon suyu ve limon kabuğu rendesibir tutam tuz
1 paket vanilya
Taban için erimiş yağ ile robotta cektiğim bisküviyi karıştırdım. Küçücük bir kelepçeli kalıbın tabanına koyup elimle bastırarak yerleştirdim ve kremasını hazırlayana kadar buzdolabında beklettim.Dolgu için önce labne peynirini mikserle çırptım ve içine ricotti ile krema,yoğurtu ve şekeri ekledim, çırpmaya devam ettim. Yumurtaları birer birer ekleyip azıcık daha çırptım ama bu aşamada pek mikser kullanmamak gerekirmiş. Ardından un , nişasta, vanilya, limon suyu ve kabuğu rendesi, tuzu ekleyip birazcık daha karıştırdım. Eğer çok çırparsak pişerken çatlama yapabiliyormuş. Ben Kamişin yalancısıyım vallahi. Tüm karşımı hazırladığım bisküvinin üzerine döktüm ve içine su koyduğum fırın tepsisinin ortasına, alttan kenarlarına doğru alüminyum folya koyarak 180 derece fırında önce yarım saat sonra da ısıyı 150 ye düşürüp yarım saat daha pişirdim .Sarsınca ortası sallanıp , kenarları katı duruyorsa pişmiş demekmiş. Kapattıktan sonra fırında bekletirseniz çatlamasını önleyebilirmişiz. Benimki çok az çatladı, bir ara tepsideki su bitmiş belki ondandır. Bir de benim dolgu malzemem bisküvili karışım için çok geldi. Yeni bir bisküvi tabanı daha hazırladım ve kalan dolguyuda onun içine koyup iki tane pişirdim.
Sos olarak bir miktar, dondurulmuş aldığım ve çözdüğüm frambuazlarımı robotta çektim içine pudra şekeri ilave ettim. Ayrı bir yerde biraz jelatin hazırlayıp frambuazlarla karıştırdım. Biraz kıvam alınca da kelepçesinden çıkardığım cheesecake'in üzerine döktüm.

1 yorum:

askıncın dedi ki...

canlarım siz gelin neler yaparım neler şuan sadece geleceğiniz günü iple çekiyorum